Uienkotelet met mosterdcrème

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2021
  • Uienkotelet met mosterdcrème

    Uienkotelet met mosterdcrème

    Uienkotelet met mosterdcrème

Weer een lekker maar simpel gerecht wat je toch eens moet proberen. Zeker de mosterdcrème is een aanrader. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 ribkarbonades
Dijonmosterd
Zwarte peper en zout uit de molen
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
peterselie
Voor de mosterdcrème
1 bekertje crème fraÏche (150 gram)
2 theel. Dijon mosterd
zout en kerriepoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Bakblik of lage ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 ℃
Bestrooi de karbonades met zwarte peper en zout uit de molen, daarna dun insmeren met de Dijon mosterd.
De uien en knoflook pellen en fijn snipperen, over de karbonades verdelen en aandrukken.
Het vlees in een met olie bestreken bakblik of ovenschaal leggen en nog wat olie eroverheen druppelen en deze in de voorverwarmde oven schuiven en zo'n 30 tot 35 minuten bakken.
Uit de oven garneren met gehakte peterselie.

Voor de mosterdcrème,
1 bekertje crème fraÏche mengen met 2 theel. Dijonmosterd, zout en op smaak brengen met kerriepoeder.

Bron

Kook Encyclopie

Serveertip

Serveer de karbonades met de mosterdcrème met gebakken aardappel en snijbonen.
Maar dat is geheel je eigen keuze.
Laat het jullie smaken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten