1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Uienkotelet met mosterdcrème

Uienkotelet met mosterdcrème

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2021

Ingrediënten 2 personen


2 ribkarbonades
Dijonmosterd
Zwarte peper en zout uit de molen
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
peterselie
Voor de mosterdcrème
1 bekertje crème fraÏche (150 gram)
2 theel. Dijon mosterd
zout en kerriepoeder


Verder heb je nodig


Oven
Bakblik of lage ovenschaal


Uienkotelet met mosterdcrème
Uienkotelet met mosterdcrème

Weer een lekker maar simpel gerecht wat je toch eens moet proberen. Zeker de mosterdcrème is een aanrader. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 ℃
Bestrooi de karbonades met zwarte peper en zout uit de molen, daarna dun insmeren met de Dijon mosterd.
De uien en knoflook pellen en fijn snipperen, over de karbonades verdelen en aandrukken.
Het vlees in een met olie bestreken bakblik of ovenschaal leggen en nog wat olie eroverheen druppelen en deze in de voorverwarmde oven schuiven en zo'n 30 tot 35 minuten bakken.
Uit de oven garneren met gehakte peterselie.

Voor de mosterdcrème,
1 bekertje crème fraÏche mengen met 2 theel. Dijonmosterd, zout en op smaak brengen met kerriepoeder.

Serveertip

Serveer de karbonades met de mosterdcrème met gebakken aardappel en snijbonen.
Maar dat is geheel je eigen keuze.
Laat het jullie smaken.

Bron

Kook Encyclopie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top