Amba

  • Arabisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2021
  • Amba

    Amba

    Amba

Amba wordt buiten Irak ook veel gegeten in Israël en in Libanon, in Israël hebben ze een bekend pita broodje met gegrilde aubergine, ei, tahini pasta en Irakese Amba. Dit wordt beschouwd als een van de nationale gerechten van Israël. Een vegeatrisch broodje met de echte smaken uit het Midden Oosten.

Verder kan je Amba ook als saus serveren bij verschillende vlees of bbq gerechten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote groene mango's
1 el zout
6 knoflooktenen, zeer fijn gehakt
2 el honing
1 el witte wijn azijn
2 el olie

Kruiden en specerijen:

2 el mosterdzaad (zwart)
1,5 el komijnzaad
2 tl zwarte peperkorrels
2 tl korianderkorrels
1 el gedroogde chili vlokken
1,5 tl fenegriek
1 el paprikapoeder
1 el geelwortel / kurkuma (poeder)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil en snijd de mango's in stukje ter grootte van een dobbelsteen.
-Bak de gehele specerijen (niet de kurkuma en paprika) in een droge koekenpan aan tot ze lekker geuren en licht bruin kleuren, maal daarna alles fijn in een vijzel. Voeg dan ook de kurkuma en de paprika toe. Dit is je (zeer funky) specerijenmengsel.
-Fruit de knoflook op laag vuur in de olie, voeg de mango toe na twee-drie minuten.
-Voeg het specerijenmengsel, de azijn, honing en het zout toe.

-Roer ca 30 minuten op laag/middelhoog vuur geregeld door tot de mango zacht is, en er een dikke saus met kleine stukjes mango ontstaat.
-Proef en breng op smaak met zout en peper, azijn en/of honing.

Bron

wereldgerechten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten