Asperges in het zoetzuur

  • Regionaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2021
  • Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

  • Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

  • Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

  • Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

  • Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

  • Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

    Asperges in het zoetzuur

Weer een geheel nieuw project met asperges ;) Omdat de asperges (stukken) momenteel erg goedkoop zijn en ik vanwege de Corona-crisis tijd genoeg, heb vind ik het leuk om weer allerlei nieuwe dingen uit te proberen.
Ik had pas ergens gezien dat ze ook asperges in het zoetzuur inmaken, lekker voor over een salade of bij de borrel. Ik heb zelf al ooit eerder deze Gemarineerde-champignons gemaakt en die gebruik ik vaak bij een tapas plankje bij een aperitief. Ik was nieuwsgierig hoe dit zou smaken en heb dus de proef op de som genomen. Nadat ik deze op proef heb gemaakt ga ik er zeker nog wat bijmaken zodat ik er even mee vooruit kan :) :P

TIP: Het vocht dat overblijft is lekker als basis om een dressing mee te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- 1 ½ kilo asperges, niet te dik, niet te dun :)
- 500 ml natuurazijn
- 500 ml water
- 2 tl witte mosterdzaden
- 1 tl zwarte mosterdzaden
- 30 gram zout
- 1 tl piment
- ½ tl chili
- 1 laurierblad
- 200 gram (riet)suiker (of honing)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil de asperges en snij in stukjes van ongeveer 1 ½ cm.
- Doe azijn en water in een pan en breng het aan de kook, voeg dan suiker, laurier, chili, piment, zout en mosterdzaden toe en laat het geheel ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken.
- Voeg dan de asperges toe en laat ze nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes meekoken. Ze mogen nog een beetje bite hebben. Eventueel kooktijd aanpassen.
- Doe de asperges met het nat in schone potjes met schroefdeksel, doe het deksel stevig dicht en zet ze op de kop om vacuüm te trekken. (Net als bij jam.)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten