Pittige ingemaakte komkommerpartjes lekker bij je Aziatische maaltijd

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Pittige ingemaakte komkommerpartjes lekker bij je Aziatische maaltijd

    Pittige ingemaakte komkommerpartjes lekker bij je Aziatische maaltijd

    Pittige ingemaakte komkommerpartjes lekker bij je Aziatische maaltijd

  • Pittige ingemaakte komkommerpartjes lekker bij je Aziatische maaltijd

    Pittige ingemaakte komkommerpartjes lekker bij je Aziatische maaltijd

    Pittige ingemaakte komkommerpartjes lekker bij je Aziatische maaltijd

Nu de komkommer weer zo goedkoop wordt is het leuk om je voorraadkast aan te vullen met je eigen ingemaakte zoetzure komkommerschijfjes. Het kost heel weinig tijd zolsje kunt lezen in het recept. En lekker pittig ingemaakt met sambal en een rode peper. Lekker bij je Aiatische maaltijd, bijvoorbeeld ook bi nasi en bami.
Bewaar de ongeopende pot op een koele, donkere en droge plaats. De ingemaakte komkommer blijft dan circa drie maanden goed. Na opening kun je de komkommer nog een paar dagen bewaren in de koelkast.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
2 komkommers
1 theelepel sambal
100 ml witte balsamicoazijn
4 eetlepels witte basterdsuiker
1 eetlepel korianderzaad
1 rode peper (zonder ppitjes, in de lengte gehalveerd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
glazen potten
pannetje
maatbeker

Bereidingswijze

Schil de komkommers gedeeltelijk. (Je mag natuurlijk de schil ook laten zitten als je dat liever doet,
Halveer de komkommers en schep met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in dunne schuine plakken.
Verwarm in een steelpan 300 ml water met de sambal, azijn, suiker en korianderzaad. Laat even afkoelen.
Spoel de potten en deksel om met heet gekookt water.
Verdeelde de schijfjes komkommer over de potten, voeg de rode peper toe en giet het pekelwater erover.
Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht, voordat je de komkommer gaat gebruiken.

Bron

beetje aangepast recept zie : https://www.boodschappen.nl/recept/pittige-komkommerpartjes/

Serveertip

Ongeopende potten kun je zeker 3 maanden bewaren op een koele, donkere en droge plaats. Geopende potten kun je nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

OOk heel lekker bij nasi en bami.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten