1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Omelette à La Mère Poulard

Omelette à La Mère Poulard

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-2021

Ingrediënten 2 personen


8 eieren, kneiter verse eieren op kamertemp.
zout en peper ( iets meer zout dan peper )
1 1/2e el. crème fraîche
1 el. slagroom ( ongezoet , ongeklopt )
40 gr gezouten roomboter, op kamertemp.


Verder heb je nodig


2 mengkommen
garde
kleine maar hoge koekenpan , de omelet moet hoog worden niet breed


Omelette à La Mère Poulard
Omelette à La Mère Poulard

Moeder poulard had ooit het idee dat een gebakken eitje wel wat beter kon, en dat klopte.
ondanks een simpel recept en weinig ingredienten is het nog wel een dingetje , voornamelijk het bakken. 
de eerste had ik een verkeerd recept dus dat werdt gewoon een omelet, 2e stond het vuur veel te hoog , 3e, wil ik het niet eens over hebben. 
als het eenmaal lukt , dan heb je ook wat!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig met wat versgemalen peper en cre€me fraîche en room.
Klop in de andere kom de eiwitten stijf met wat zout.
Meng de dooiers met een spatel luchtig door de stijf geslagen eiwitten.
Verhit de boter in een koekenpan.
De boter mag niet bruin worden, maar moet wel echt heet zijn. Giet het eimengsel in de pan op hoog vuur, schud de pan af en toe een beetje, zodat de omelet los van de bodem blijft. Laat ca 2 min op middelhoog vuur bakken. Zet dan het vuur hoog, leg een deksel op de pan en laat de omelet nog zeker een minuut bakken. Blijf de pan af en toe bewegen.
optie 1raai de omelet dan met behulp van het deksel om en laat nog 20 sec aan de andere kant bakken.
optie 2 : das origineel , vouw hem dubbel ( dat is dus het lastige van het recept )
hij zakt snel in dus snel opeten

Serveertip

Meest bekende als toevoeging is gebakken spekje met champignons , dat doe je er vlak voor het dubbelvouwen bij , gerookte zalm of zoals ik deed met gewoon hollandse garnalen.

Bron

Myparisiankitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top