Rode pikante soep met chorizo en zeevruchten

  • Mexicaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2021
  • Rode pikante soep met chorizo en zeevruchten

    Rode pikante soep met chorizo en zeevruchten

    Rode pikante soep met chorizo en zeevruchten

Probeer deze pittige vissoep , U zal er geen spijt van hebben !  Makkelijk en snel klaar .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g voorgekookte zeevruchtencocktail (diepvries)
800 g passata (gezeefde tomaten)
1 licht pikante chorizo (ongesneden)
200 g rode kidneybonen (blik)
180 g maïs (blik)
2 rode paprika's
3 witte selders stengels
100 g cheddar
1 avocado
1 limoenen alleen het sap
3 rode uien
2 tenen knoflook
3 el rozijnen
20 cl rode wijn
3 el olijfolie
1 blokje groentebouillon
1/4 potje bieslook (vers)
1 tl oregano (gedroogd)
1 tl marjolein (gedroogd)
1/4 tl kaneel
1 mespunt cayennepeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Laat de rozijntjes weken in de rode wijn.
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de rode uien in halvemaantjes.
- Rasp de cheddar grof.
- Snij de avocado in blokjes en besprenkel met limoensap.
- Halveer de rode paprika's en verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Hak het bieslook fijn.
- Verwijder het vel van de chorizo, halveer hem in de lengte en snij in plakjes.
- Snij de witte selder in fijne reepjes.

Bereiding (15 min. voorbereiding + 15 min. bereiding)

-Roerbak de reepjes rode ui 2 min. in 3 eetl. olijfolie, samen met de fijngesnipperde knoflook, de blokjes rode paprika, de selderreepjes, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. marjolein en 0,25 koffiel. kaneel.
-Voeg de tomatenpassata, de rode wijn met rozijntjes, de plakjes chorizo, het laurierblaadje, het bouillonblokje en 1/2 L water toe.Dek af, breng aan de kook en laat 6 min. zachtjes koken.
-Voeg de diepgevroren zeevruchten, de rode bonen en de maïs toe en laat 5 min. koken op een zacht vuur.
Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

Afwerking

-Bestrooi de soep met enkele blokjes avocado, geraspte cheddar en fijngehakt bieslook. Geef er eventueel stokbrood bij.

Bron

colruyt

Laatste reacties

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 18-05-2021

het was een spannend recept met al die smaken, maar het resultaat was overheerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten