Hawaïaanse burger met avocadofrietjes
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-05-2021
Een lekkere burger uit Hawai met avocadofrietjes
Ingrediënten 4 personen
4 runderburgers8 blaadjes krulsla
2 tomaten
2 avocado's
1/4 ananas
1/2 plantje bieslook
1 rode ui
8 el Griekse yoghurt
2 eieren
2 sneetjes cheddar
4 hamburgerbroodjes met lijnzaad en sesam ( colruyt)
4 el barbecuesaus
10 el paneermeel
2 el olijfolie
1 tl lookpoeder
snuifje paprikapoeder
zwarte peper (molen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwijder de schil en de harde kern van de ananas. Snij in schijven van ± 1/2 cm dik.
- Snij de rode ui in ringen. Snij de tomaten in plakjes. Snipper het bieslook fijn.
- Klop de eieren los in een diep bord. Snij de sneetjes cheddar in 2. Snij de broodjes in 2.
- Snij het vruchtvlees van de avocado's in repen van 1 cm.
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
1 Meng het paneermeel samen met het lookpoeder en het paprikapoeder in een diep bord. Haal de avocadorepen eerst door de eieren en daarna door het paneermeel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de ananas 2 min. aan elke kant goudbruin. Zet opzij.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers ± 3 min. aan elke kant.
4 Snij de hamburgerbroodjes in 2 en leg de laatste 4 min. in de oven bij de avocadoreepjes.
5 Meng intussen de Griekse yoghurt met het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout.
6 Verdeel de sla, de tomaten, 1 eetl. Griekse yoghurtdressing, de burger, de cheddar, de barbecuesaus, de rode ui en de ananas over de warme hamburgerbroodjes. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Prik er een leuke prikker in om de burger vast te zetten. Serveer met de avocadofrietjes.
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties