Balletjes van paprika en lamsgehakt

  • Frans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2021
  • Balletjes van paprika en lamsgehakt

    Balletjes van paprika en lamsgehakt

    Balletjes van paprika en lamsgehakt

Lekkere borrel balletjes die makkelijk te bereiden zijn 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g gehakt van lamsschouder
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele ui
2 sjalotten
1 teentje knoflook
3 el paneermeel
2 el fijngehakte peterselie
1 ei
200 g droog geroosterde pinda's
peper en zout
2 grote snufjes paprikapoeder
2 el olijfolie
4-5 el arachideolie
griekse yoghurt
handje verse munt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Vermaal de pinda's tot poeder. Zet opzij.
-Pel de uien, knoflook en sjalotten en hak ze fijn.
-Stoof ze enkele minuten op een zacht vuurtje in een beetje olijfolie, voeg zout toe en laat eventjes afkoelen.
-Was intussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-Meng in een kom het gehakt, de in blokjes gesneden paprika, de uien, de knoflook, de sjalotten, het paneermeel en de peterselie. Meng goed en voeg het ei, het paprikapoeder, zout en peper toe.
-Meng opnieuw en draai met de handen balletjes ter grootte van een noot. Rol de balletjes in het pindapoeder.

-Verhit de arachideolie in een pan en bak de balletjes in de pan gedurende 4 tot 5 minuten en schud daarbij regelmatig met de pan. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.

-Serveer de balletjes met een houten prikker en een sausje van Griekse yoghurt met verse munt.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten