Bladerdeegkrans gevuld met belgische kazen

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-05-2021
  • Bladerdeegkrans gevuld met belgische kazen

    Bladerdeegkrans gevuld met belgische kazen

    Bladerdeegkrans gevuld met belgische kazen

In deze bladerdeegkrans zitten vier vullingen met elk een heerlijke Belgische kaas. Zo is er voor ieder wat wils. 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Vulling 1:
100 g Père Joseph
150 g kastanjechampignons
100 g spinazie
1 el fijngehakte peterselie
Vulling 2:
100 g Flandrien Gerijpt
3 eieren
2 el room
2 el fijngehakte bieslook
Vulling 3:
100 g Pas de Bleu, blauwe kaas
2 peren
2 el verse tijmblaadjes
1 el honing
Vulling 4:
100 g Damse Mokke
100 g gekookte ham Meesterlyck, dikke snede
2 lente-uitjes


5 vierkante plakjes bladerdeeg
40 g gehakte pecannoten
boter
olijfolie
peper en zout
1 ei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vulling 1
Laat de spinazie in olijfolie slinken. Kruid met peper en zout en knijp er al het vocht uit. Snijd de champignons in kwartjes en bak in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
Snijd de Père Joseph in blokjes. Meng de afgekoelde spinazie, peterselie en de Père Joseph blokjes onder elkaar. Zet even apart.
Vulling 2
Kluts 3 eieren los met de room en bieslook en kruid met peper en zout. Roerbak de eieren in een pan met boter. Laat afkoelen.
Snijd de Flandrien kaas in reepjes.
Vulling 3
Snijd de peren en blauwe kaas in blokjes. Meng ze samen met de honing en tijmblaadjes onder elkaar.
Vulling 4
Snijd de lente-uitjes in ringen en de ham in blokjes. Snijd de Damse mokke in bokjes en meng samen met de hamblokjes en de lente-uitjes.

Maak de krans:
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Snijd de plakjes bladerdeeg schuin in twee. Leg de driehoekjes als een krans en met de scherpe punten naar buiten, op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de brede kanten elkaar in het midden wat overlappen.
-Verdeel de vier vullingen, in quarten, over de krans.

-Verdeel de gebakken champignons over de vulling van spinazie en kaas.
-En verdeel de reepjes Flandrien kaas over het roerei.
-Vouw nu elke deegpunt naar het midden zodat de vulling bedekt wordt.
-Klop het resterende ei los en bestrijk er het deeg mee.
-Bestrooi met de pecannoten.
-Plaats de krans 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin ziet.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten