Babi pangang van speklappen

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2021
  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

  • Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

    Babi pangang van speklappen

Wist je dat babi pangang ook erg lekker te maken is met speklappen? Ik heb het gemaakt en vond het erg lekker. Maak eerst een marinade en laat de speklappen daar een uurtje (of langer) in marineren.
Ik heb het gegeten met Hollandse-nasi-met-veel-groenten maar natuurlijk kan het ook met rijst of bami.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 700 gram speklappen
- 1 potje atjar tjampoer

Voor de marinade:
- 1 tl 5-spice
- 2 el ketjap
- 2 el tomatenketchup
- 1 tl sambal
- 1 teentje knoflook
- 1 el shaoxing rijstwijn of mirin (eventueel sherry of azijn)
- 3 el zonnebloemolie
- pezo

Voor de saus:
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- +/- 250 ml kippenbouillon
- 2 el palm (of bruine)suiker
- 1el shaoxing wijn of mirin (eventueel sherry of azijn)
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- je kunt de saus eventueel nog verder op smaak brengen met ketjap en sambal
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Maak de marinade en laat de speklappen hierin minimaal 1 uur (langer mag) marineren.
- Bak de speklappen 25-30 minuten in de oven op 200 graden, draai ze halverwege om. Zet de oven de laatste 5 minuten op grill stand om ze een beetje krokanter te maken en draai ze ook weer halverwege om. Let op! De speklappen mogen wel krokant worden maar niet te hard of verbranden.
- Maak intussen de saus. Fruit de fijngesneden sjalot met de gehakte knoflook in wat olie. Voeg mirin, suiker, tomatenpuree en de bouillon toe en laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Als de saus te dun is kun je deze indien nodig binden met een maïzenapapje of allesbinder.
- Laat de atjar tjampoer uitlekken en doe deze in een schaal. Snij de speklappen in stukjes en doe deze over de atjar. Giet dan de saus erover en garneer eventueel met een beetje fijngeknipte bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten