Paneer Masala
- Indisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-05-2021
Ik woon dus in Engeland, waar de Indische keuken erg bekend is. En ik ben wat aan het experiementeren gegaan. Het viel heel erg goed in de smaak
Ingrediënten 4 personen
1 ui, fijngehakt2-3 teentjes knoflook, geplet
25 g gemberwortel, geraspt
4 tl olie, van goede kwaliteit
400 g verse kerstomaatjes, versneden
1 tl gemalen kurkuma
2 tl komijnpoeder
2 tl gemalen koriander
¼-½ theelepel cayennepeper
Zout & peper
450 g paneer, in blokjes van 2 cm gesneden, kan vervangen worden door halloumi of kip
4 kleine of 2 grote naan broodjes, opgewarmd om te serveren
30 g verse koriander, versneden, voor opdienen
Benodigdheden
* Fruit de ui, knoflook en gember in de helft van de olie op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.* Voeg de gehakte tomaten toe, Voeg 150 ml water toe. Verhoog het vuur, midden hoog.
* Breng aan de kook en roer alle kruiden erdoor met ongeveer 1 theelepel zwarte peper en een snufje zout. Laat 10-15 minuten koken tot het ingedikt is. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
* Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de paneerblokjes in porties aan alle kanten goudbruin. Leg ze op een bord als ze klaar zijn.
* Doe de paneer in de saus en laat 5-10 minuten sudderen om door te warmen terwijl je de naan's opwarmt.
* Serverr met de versneden koriander
Bereidingswijze
Diepe pan
koekepan
Serveertip
Een lekker rode wijn doet het er goed bij.
Ik zou het erg leuk vinden als je laat weten hoe het jou/jullie beviel...
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties