Rabarbertaart
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 12-05-2021
Blijven testen tot je de ultieme rabarbertaart hebt, met een fris zuurtje, crumble en stroop doortrokken stukken, hmm.
Ingrediënten 10 personen
500 gram rabarber in stukjes van 5 cm250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram suiker
125 gram roomboter
125 gram spijs
50 gram amandelmeel
2 eieren gesplitst
amandelschaafsel
1 sinaasappel sap en rasp
mespunt zout en kaneel
Benodigdheden
Springvorm 20cmMixer
Oven
Bereidingswijze
* klop het eigeel en het eiwit elk met een schepje suiker schuimend
* klop de zachte roomboter met de suiker, zout, de spijs en de sinaasappelrasp tot een massa, voeg daarna het zelfrijzende meel en het amandelmeel toe en klop nogmaals door tot een rul mengsel.
* voeg vervolgens eerst het eigeel en daarna het eiwit toe
* verdeel de helft van het deeg over de bodem en schik hierop de groenste rauwe stukjes rabarber vervolgens afdekken met de andere helft deeg en aftoppen met de roodste stukjes rabarber en het amandelschaafsel
* ruim een uur afbakken in de oven op 180 graden en na 30 minuten een paar schepjes suiker verdelen over de taart.
* kan lauw of koud gegeten worden
Serveertip
* pers de sinaasappel, voeg twee eetlepels suiker aan het sap toe en een halve theelepel kaneel en dik in tot stroop. Schenk de stroop over de taart direct nadat deze uit de oven komt.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties