1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rabarbertaart

Rabarbertaart

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-05-2021

Ingrediënten 10 personen


500 gram rabarber in stukjes van 5 cm
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram suiker
125 gram roomboter
125 gram spijs
50 gram amandelmeel
2 eieren gesplitst
amandelschaafsel
1 sinaasappel sap en rasp
mespunt zout en kaneel


Verder heb je nodig


Springvorm 20cm
Mixer
Oven


Rabarbertaart
Rabarbertaart

Blijven testen tot je de ultieme rabarbertaart hebt, met een fris zuurtje, crumble en stroop doortrokken stukken, hmm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* klop het eigeel en het eiwit elk met een schepje suiker schuimend
* klop de zachte roomboter met de suiker, zout, de spijs en de sinaasappelrasp tot een massa, voeg daarna het zelfrijzende meel en het amandelmeel toe en klop nogmaals door tot een rul mengsel.
* voeg vervolgens eerst het eigeel en daarna het eiwit toe
* verdeel de helft van het deeg over de bodem en schik hierop de groenste rauwe stukjes rabarber vervolgens afdekken met de andere helft deeg en aftoppen met de roodste stukjes rabarber en het amandelschaafsel
* ruim een uur afbakken in de oven op 180 graden en na 30 minuten een paar schepjes suiker verdelen over de taart.
* kan lauw of koud gegeten worden

Serveertip

* pers de sinaasappel, voeg twee eetlepels suiker aan het sap toe en een halve theelepel kaneel en dik in tot stroop. Schenk de stroop over de taart direct nadat deze uit de oven komt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top