Pittig Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2021
  • Pittig Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika

    Pittig Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika

    Pittig Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika

  • Pittig Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika

    Pittig Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika

    Pittig Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika

Rul gebakken gehakt met paprika, lente-uitjes en taugé, lekker Indonesisch gekruid met een scheutje ketjap.manis
Niet alleen lekker met rijst maar ook lekker op een broodje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram rundergehakt
2 eetlepels arachideolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder pitjes, in kleine stukjes
Klein stukje verse gember, geraspt
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
Peper, zout
½ rode paprika, in stukjes
½ gele paprika, in stukjes
3 lente-uitjes, in ringetjes
2 of 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel tomatenketchup
100 gram taugé, schoongemaakt
Gehakte peterselie of selderij

Plm. 125 gram Basmati-rijst
1 kruidenbouillontablet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, grote koekenpan of hapjespan
pan voor de rijst

Bereidingswijze

Rijst koken in kruidenbouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking..

Olie verhitten in een grote koekenpan of hapjespand.
Ui, knoflook, gember en pepers 2 minuten bakken.
Gehakt toevoegen en rul en lichtbruin bakken.
Kruiden met kerriepoeder, ketoembar, peper en zout.
Paprika toevoegen en paar minuten meebakken.
Ketjap manis en tomatenketchup erdoor roeren.
Vlak voor het opdienen de taugé door het gehakt mengen en alles goed doorwarmen. De taugé moet knapperig blijven.
Garneren met wat peterselie of selderij.

Serveertip

Ook heel lekker op een wit broodje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten