Pittig Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 12-05-2021
Rul gebakken gehakt met paprika, lente-uitjes en taugé, lekker Indonesisch gekruid met een scheutje ketjap.manis
Niet alleen lekker met rijst maar ook lekker op een broodje.
Ingrediënten 2 personen
300 gram rundergehakt2 eetlepels arachideolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder pitjes, in kleine stukjes
Klein stukje verse gember, geraspt
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
Peper, zout
½ rode paprika, in stukjes
½ gele paprika, in stukjes
3 lente-uitjes, in ringetjes
2 of 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel tomatenketchup
100 gram taugé, schoongemaakt
Gehakte peterselie of selderij
Plm. 125 gram Basmati-rijst
1 kruidenbouillontablet
Benodigdheden
wok, grote koekenpan of hapjespanpan voor de rijst
Bereidingswijze
Rijst koken in kruidenbouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking..
Olie verhitten in een grote koekenpan of hapjespand.
Ui, knoflook, gember en pepers 2 minuten bakken.
Gehakt toevoegen en rul en lichtbruin bakken.
Kruiden met kerriepoeder, ketoembar, peper en zout.
Paprika toevoegen en paar minuten meebakken.
Ketjap manis en tomatenketchup erdoor roeren.
Vlak voor het opdienen de taugé door het gehakt mengen en alles goed doorwarmen. De taugé moet knapperig blijven.
Garneren met wat peterselie of selderij.
Serveertip
Ook heel lekker op een wit broodje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties