Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-05-2021
  • Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing

    Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing

    Aardappelsalade van gegrilde krieltjes en zoete aardappel met mosterd-geitenkaasdressing

=18pxGebruik zachte kazen om je (aardappel)salades op smaak te brengen. Deze zorgen voor een romig effect, maar bevatten veel minder calorieën dan harde kazen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
krieltjes (vastkokende) 400 g
zoete aardappel 300 g
lente-uien 4
zachte kaas 75 g
karnemelk (of water) 2 el
graanmosterd ½ el
honing 1 tl
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de krieltjes en snij ze overlangs in plakken van 5 mm dik. Schil de zoete aardappelen en snij ze in even dikke plakken.
2 Meng de aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en gril ze gaar op de barbecue of op de grill, kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.
3 Maak de lente-ui schoon en snij ze in ringen. Meng de geitenkaas met de karnemelk, de graantjesmosterd en de honing en kruid met peper en zout. Lepel wat dressing op een serveerschaal, schik de gegrilde aardappelschijfjes erop en lepel er nog wat dressing over. Werk af met de lente-ui.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten