Pasta pesto met groene asperges en gorgonzola
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-05-2021
Tijdens het koken van de pasta (mini penne) bak je de in stukjes gesneden groene asperges.
De kaas laat je smelten op de gare asperges. Uitgelekte pasta door de asperges met een flinke lepelbasilicumpesto en wat gehakte gedroogde tomaten. Lekker en snel klaar.
Ingrediënten 2 personen
150 gram (mini) pennezout.peper
8 groene asperges in schuine stukken
1 eetlepel olijfolie (of olie van de gedroogde tomaten)
75 gam gorgonzola (milde)
2 eetlepels basilicumpesto
4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in kleine stukjes
1/2 theelepel chilivlokken
Benodigdheden
koekenpankookpan voor de pasta
vergiet
Bereidingswijze
Kook de penne volgens de gebruiksaanwzijzing op het pak. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Ondertussen verhit je een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak je hierin de aspergestukjes op een middelhoge warmtebron beetgaar. Kruid de asperges met peper en zout.
Laat de gorgonola (in stukjes) smelten op de asperges.
Meng de stukjes gedrogde tomaten erdoo.
Meng de uitgelekte pasta erdoor, samen met de basilicumpesto.
Roer alles goed door elkaar en laat nog even goed doorwarmen..
Proef !!!
Serveertip
Lekker met een tomatensalade, bijvoorbeeld:
Toscaanse tomtensalade met rucola: https://www.smulweb.nl/recepten/1450853/Toscaanse-tomatensalade-met-rucola-artisjokharten-en-parmezaanse-kaas
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties