Kipburger met spinazie
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een goede burger is natuurlijk altijd lekker! Probeer deze homemade kipburger met spinazie eens.
Ingrediënten 4 recipe.people
25 g roomboter4 el volle yoghurt
1 tl dijonmosterd
350 g Nieuwe Standaard Kip kipgehakt
3 el olijfolie
4 Italiaanse bollen
250 g cherrytomaten
400 g spinazie
4 eieren
Benodigdheden
aluminiumfolieBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 220 C. Smelt de boter in een hapjespan. Schep de yoghurt en mosterd in een bakje. Schenk er de gesmolten boter bij en roer door. Breng op smaak.
2. Breng intussen het kipgehakt op smaak met peper. Vorm 4 burgers van het gehakt die net wat groter zijn dan de Italiaanse bollen. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de burgers in 5-8 min. rondom gaar. Bak de Italiaanse bollen 8-10 min. in de oven.
3. Halveer de cherrytomaten. Verhit 1 el olie in de hapjespan en bak de tomaten 3 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak. Haal de burgers uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie en bak 4 spiegeleieren.
4. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en leg ze op 4 borden. Besmeer de snijkanten met de saus. Leg de burger op de onderste helft van het broodje. Schep er wat spinazie met tomaatjes op. Leg er het gebakken ei op en dek af met de rest van het brood. Serveer er de rest van de groenten bij.
5. Smeer de onder- en bovenkant in met de saus. Leg de burger op de onderste helft van het broodje. Schep er wat spinazie met tomaatjes op. Leg er het gebakken ei op en dek af met de rest van het brood. Serveer er de rest van de groenten bij.