Barbecuesaus met 'Jack Daniels' en varkensribbetjes

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2021
  • Barbecuesaus met 'Jack Daniels' en varkensribbetjes

    Barbecuesaus met 'Jack Daniels' en varkensribbetjes

    Barbecuesaus met 'Jack Daniels' en varkensribbetjes

Ribbetjes American style, met Jack Daniel' BBQ saus . Deze barbecuesaus smaakt koud én warm.  Je kan de saus ook kant en klaar kopen, maar het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te bereiden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1400 g kleine ribben natuur
2 sjalotten
3 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels « Jack Daniels »
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ketchup
10 g verse tijm
75 g boter
roze Himalayazout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd‬‬

-Snijd de sjalotten fijn en bak ze in de boter bruin op een ‬‬‬‭middelhoog vuur.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
-Voeg de suiker toe en roer. Zet het vuur een beetje hoger en ‬‬‬‭laat enkele minuten karamelliseren.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
-Blus met de ‘Jack Daniels' en voeg de mosterd, de ketchup ‬‬‬‭en de sojasaus toe. Laat nog 10 min. sudderen.‬‬‬‭‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
-Hak de tijm fijn.‬‬‬

-Wrijf de ribben in met peper, Himalayazout ‬‬‬‭en de fijngehakte tijm en gril ze op de barbecue. ‬‬‬‭Dien op met de saus.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬


Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten