Gestoomde paprika's met rozemarijn

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2021
  • Gestoomde paprika's met rozemarijn

    Gestoomde paprika's met rozemarijn

    Gestoomde paprika's met rozemarijn

Lekker bijgerecht  bij geroosterd vlees of vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g zoete puntpaprika's
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook
4 takken rozemarijn
Peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd

-Schil de paprika's met een dunschiller, snijd ze overlangs in 2 en ontpit ze.
-Snijd ze nog eens in 2 en leg ze in een stoommandje, samen met de gehalveerde, gepelde teentjes knoflook.
-Leg de takjes rozemarijn in het water, zet er het mandje bovenop en stoom de paprika's gedurende 40 min.
-Laat afkoelen en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

Bron

delhaize

Serveertip

Tip: Wikkel blokjes feta in de plakjes gestoomde paprika, prik er een tandenstokertje in en serveer als heerlijk aperitiefhapje!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten