Gestoomde paprika's met rozemarijn
- Belgisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-05-2021
Lekker bijgerecht bij geroosterd vlees of vis.
Ingrediënten 4 personen
700 g zoete puntpaprika's2 el olijfolie
4 teentjes knoflook
4 takken rozemarijn
Peper en zout
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd
-Schil de paprika's met een dunschiller, snijd ze overlangs in 2 en ontpit ze.
-Snijd ze nog eens in 2 en leg ze in een stoommandje, samen met de gehalveerde, gepelde teentjes knoflook.
-Leg de takjes rozemarijn in het water, zet er het mandje bovenop en stoom de paprika's gedurende 40 min.
-Laat afkoelen en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
Bron
delhaize
Serveertip
Tip: Wikkel blokjes feta in de plakjes gestoomde paprika, prik er een tandenstokertje in en serveer als heerlijk aperitiefhapje!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties