Varkensgebraad met appels en Luikse siroop

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Varkensgebraad met appels en Luikse siroop

    Varkensgebraad met appels en Luikse siroop

    Varkensgebraad met appels en Luikse siroop

Lekker varkensgebraad met appels en Luikse siroop, alvorens te braden, marineren we het vlees eerst minstens 2 uur  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 varkensfiletgebraad van 1 kg
2 uien
2 rode uien
4 grote verse teentjes knoflook
4 appelen
3 takjes salie
4 takjes tijm
1 laurierblad
1 el olijfolie
5 cm gember (voor de marinade)
1 dl kalfsfond (voor de marinade)
2 el ciderazijn (voor de marinade)
130 g Luikse siroop (voor de marinade)
1 bolle el mosterd op oude wijze (voor de marinade)
peper en zout (voor de marinade)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 min. + 1.15 u. braadtijd (2 u. marineertijd)

Maak de marinade:
-rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Meng het gembersap met de andere ingrediënten. Leg het gebraad in een kleine schaal, overgiet het met de marinade, dek af en laat 1 u. in de koelkast marineren. Draai het vlees om en zet het nog 1 u. in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Laat het gebraad uitlekken en leg het in een grote ovenschaal.
-Snijd alle uien in 4, zonder ze te pellen.
-Schik de hele ongeschilde teentjes knoflook en de 2 soorten ui rond het vlees. Besmeer ze met 1 el olijfolie en schuif 30 min. in de oven.
-Snijd de ongeschilde appels in 2 en leg ze ook in de schaal, samen met de takjes salie, de tijm en het laurierblaadje. Bak nog 45 min.
-Snijd het gebraad in sneetjes en serveer het met de saus en de garnituren.

Geef er puree bij.

Bron

delhaize

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten