Varkensstoofvlees op Kempense wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Varkensstoofvlees op Kempense wijze

    Varkensstoofvlees op Kempense wijze

    Varkensstoofvlees op Kempense wijze

Lekker stoofpotje uit de Vlaamse kempen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
50 cl blond bier
1 kg varkensstoofvlees
2 eetlepels bloem
1 klontje boter
3 eetlepels arachideolie
1 eetlepel bruine suiker
2 blaadjes laurier
4 uien
2 eetlepels wijnazijn
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 min + 2 uur stoven

-Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de gehakte uien in op zacht vuur.
-Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-Bestrooi de uien met de bloem, roer 1 min., voeg dan 2/3 van het bier toe. Doe er het vlees bij, de azijn, de suiker en de laurierblaadjes. Meng goed.
-Giet de rest van het bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur stoven op heel zacht vuur, roer af en toe om.
-Breng op smaak met peper en zout.

Serveer warm met puree of frieten.

Bron

delhaize

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten