Varkensstoofvlees op Kempense wijze
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Lekker stoofpotje uit de Vlaamse kempen.
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 min + 2 uur stoven
-Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de gehakte uien in op zacht vuur.
-Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-Bestrooi de uien met de bloem, roer 1 min., voeg dan 2/3 van het bier toe. Doe er het vlees bij, de azijn, de suiker en de laurierblaadjes. Meng goed.
-Giet de rest van het bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur stoven op heel zacht vuur, roer af en toe om.
-Breng op smaak met peper en zout.
Serveer warm met puree of frieten.
Bron
delhaize