Misérable
- Belgisch, Banket
- 30-60 min.
Superlekker dessertje met amandel en botercréme
Ingrediënten 12 personen
250gr amandelmeel125gr zelfrijzende bloem
500gr fijne kristalsuiker -
10 eiwitten
Créme au beurre :
1ei, 125 gr bloemsuiker, 250gr hoeveboter, of plantaboter
je kan ook extra 1 en halve eetlepel bruine rum in doen , indien je dit wenst, ik heb dit er niet ingedaan,
ik had een eidooier over en heb een hans ei en een dooier genomen voor de crema burre ,
Benodigdheden
Mixer, of keukenrobot, bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
10eiwitten zeer vast kloppen met 200gr suiker
amandelmeel, zelfrijzende bloem, 300gr griessuiker mengen in twee keer onder het stijfgeklopt eiwit
scheppen
de diepste ovenbakplaat van 30 op 40cm bekleden met beboterd bakpapier, ook de boorden en daarboven je deeg
uitsmeren
daarna bakken 170° in voorverwarmde oven gedurende 20 a 25minutjes, het deeg is juist doorbakken, niet te droog
creme au beurre:
klop 1ei met 125gr bloemsuiker tot een dik schuimige massa, ruban, (10m met de mixer kloppers op max) of 5min keukenrobot
klop de hoeveboter wit met de kloppers 10min, mixerkloppers
klop de ruban geleidelijk met de mixerkloppers onder de zachte boter
daarna de rum eronder, ik heb de rum weggelaten, wij houden niet van drank in het deeg.
afwerking:
taart in twee gelijke delen snijden, in de helft
de creme in een dikke laag op 1 deel smeren, en bedekken met het tweede deel (de rechte kant, onderkant vanboven) en laten opstijven in de koelkast
snij de boorden mooi recht af met behulp van een elektrisch mes
daarna kun je ze in gelijke vierkantjes of rechthoekjes snijden en bestrooien met bloemsuiker
Bron
CVO
Serveertip
Als je overschot hebt, kun je deze perfect invriezen
ze blijven superlekker !
Ik spaar eiwitten in de diepvries, telkens als ik puree of witte saus maak,dit lukt perfect met eiwit uit de diepvries
of ik maak van de eidooiers advocaat