1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Misérable

Misérable

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2021

Ingrediënten 12 personen


250gr amandelmeel
125gr zelfrijzende bloem
500gr fijne kristalsuiker -
10 eiwitten
Créme au beurre :
1ei, 125 gr bloemsuiker, 250gr hoeveboter, of plantaboter
je kan ook extra 1 en halve eetlepel bruine rum in doen , indien je dit wenst, ik heb dit er niet ingedaan,



Misérable
Misérable
Misérable
Misérable
Misérable
Misérable

Superlekker dessertje met amandel en botercréme

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

10eiwitten zeer vast kloppen met 200gr suiker
amandelmeel, zelfrijzende bloem, 300gr griessuiker mengen in twee keer onder het stijfgeklopt eiwit
scheppen
de diepste ovenbakplaat van 30 op 40cm bekleden met beboterd bakpapier, ook de boorden en daarboven je deeg
uitsmeren
daarna bakken 170° in voorverwarmde oven gedurende 20 a 25minutjes, het deeg is juist doorbakken, niet te droog
creme au beurre:
klop 1ei met 125gr bloemsuiker tot een dik schuimige massa, ruban, (10m met de mixer kloppers op max) of 5min keukenrobot
klop de hoeveboter wit met de kloppers 10min, mixerkloppers
klop de ruban geleidelijk met de mixerkloppers onder de zachte boter
daarna de rum eronder, ik heb de rum weggelaten, wij houden niet van drank in het deeg.
afwerking:
taart in twee gelijke delen snijden, in de helft
de creme in een dikke laag op 1 deel smeren, en bedekken met het tweede deel en laten opstijven in de koelkast
snij de boorden mooi recht af met behulp van een elektrisch mes
daarna kun je ze in gelijke vierkantjes of rechthoekjes snijden en bestrooien met bloemsuiker

Serveertip

Als je overschot hebt, kun je deze perfect invriezen
ze blijven superlekker !

Bron

CVO



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poezemientje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poezemientje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top