Oosterse runderragout

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2021
  • Oosterse runderragout

    Oosterse runderragout

    Oosterse runderragout

Makkelijk en super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 kg Runderkarbonades
1 el Plantaardige olie
1/2 Stukje verse gember, gesnipperd
1 Teentje knoflook, gehakt
1el Suiker
1 Steranijs
1/2 Rood pepertje, zonder zaadjes en fijn gesnipperd
35 ml Sojasaus
150 ml Kippenbouillon
1/2 Schaaltje shiitake
50 g Macadamianoten
1 el Honing
200 g Basmatirijst
1 Wortelen, in julienne gesneden
1/2 Bosje lente-uitjes, gesnipperd
Zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kruid het vlees met zout en peper en bak het kort aan in een grote stoofpan met 1 el plantaardige olie.
-Schep het daarbij voortdurend om.
-Voeg de gember en de knoflook toe.
-Strooi er de suiker bij en voeg ook de steranijs en het pepertje toe.
-Giet er de sojasaus en de bouillon bij en laat afgedekt 50 min stoven.
-Bak intussen de shiitake in een pan (met het deksel erop) in 1 el olie. Voeg de noten en de honing toe en kruid met zout en peper. Meng en hou warm.
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou warm.
-Doe de wortelen bij de ragout en laat nog 10 min stoven.

Dien de ragout op, bestrooid met het shiitakemengsel en de lente-uitjes. Geef er de rijst bij.

Bron

carrefour

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten