Oosterse runderragout
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-05-2021
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten 2 personen
1/2 kg Runderkarbonades1 el Plantaardige olie
1/2 Stukje verse gember, gesnipperd
1 Teentje knoflook, gehakt
1el Suiker
1 Steranijs
1/2 Rood pepertje, zonder zaadjes en fijn gesnipperd
35 ml Sojasaus
150 ml Kippenbouillon
1/2 Schaaltje shiitake
50 g Macadamianoten
1 el Honing
200 g Basmatirijst
1 Wortelen, in julienne gesneden
1/2 Bosje lente-uitjes, gesnipperd
Zout en peper
Bereidingswijze
-Kruid het vlees met zout en peper en bak het kort aan in een grote stoofpan met 1 el plantaardige olie.
-Schep het daarbij voortdurend om.
-Voeg de gember en de knoflook toe.
-Strooi er de suiker bij en voeg ook de steranijs en het pepertje toe.
-Giet er de sojasaus en de bouillon bij en laat afgedekt 50 min stoven.
-Bak intussen de shiitake in een pan (met het deksel erop) in 1 el olie. Voeg de noten en de honing toe en kruid met zout en peper. Meng en hou warm.
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou warm.
-Doe de wortelen bij de ragout en laat nog 10 min stoven.
Dien de ragout op, bestrooid met het shiitakemengsel en de lente-uitjes. Geef er de rijst bij.
Bron
carrefour
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties