1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Oosterse runderragout

Oosterse runderragout

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2021

Ingrediënten 2 personen


1/2 kg Runderkarbonades
1 el Plantaardige olie
1/2 Stukje verse gember, gesnipperd
1 Teentje knoflook, gehakt
1el Suiker
1 Steranijs
1/2 Rood pepertje, zonder zaadjes en fijn gesnipperd
35 ml Sojasaus
150 ml Kippenbouillon
1/2 Schaaltje shiitake
50 g Macadamianoten
1 el Honing
200 g Basmatirijst
1 Wortelen, in julienne gesneden
1/2 Bosje lente-uitjes, gesnipperd
Zout en peper



Oosterse runderragout
Oosterse runderragout

Makkelijk en super lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kruid het vlees met zout en peper en bak het kort aan in een grote stoofpan met 1 el plantaardige olie.
-Schep het daarbij voortdurend om.
-Voeg de gember en de knoflook toe.
-Strooi er de suiker bij en voeg ook de steranijs en het pepertje toe.
-Giet er de sojasaus en de bouillon bij en laat afgedekt 50 min stoven.
-Bak intussen de shiitake in een pan (met het deksel erop) in 1 el olie. Voeg de noten en de honing toe en kruid met zout en peper. Meng en hou warm.
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou warm.
-Doe de wortelen bij de ragout en laat nog 10 min stoven.

Dien de ragout op, bestrooid met het shiitakemengsel en de lente-uitjes. Geef er de rijst bij.

Bron

Carrefour



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top