Uienringen met spek en pikante mayonaise
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
Begin Uw BBQ eens met een pittige hap, die makkelijk te bereiden is !
Bereidingswijze
-Pel de uien en snij ze in schijven van 1 cm dik.
-Duw er de kleinste binnenste ringen uit, zodat je 3 grote buitenste ringen overhoudt per persoon. Wikkel rond elke ring 2 sneetjes gerookt spek.
-Meng de honing met de barbecuesaus en borstel dit over de uienringen.
-Rooster ze goudbruin op de barbecue en besprenkel ze tijdens het bakken regelmatig met barbecuesaus.
-Meng de zure room met de srirachasaus en de mayonaise. Hak de peterselie fijn.
Schik de uienringen op een serveerschaal en bestrooi met de peterselie. Serveer met de pikante mayonaise.
GEEN SRIRACHA?
Het gaat ook prima met sambal oelek, tabasco of zoete chilisaus.
Bron
carrefour