Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2021
  • Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

    Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

    Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

  • Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

    Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

    Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

  • Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

    Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

    Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

Een heerlijke vegetarische ovenschotel, die heel gemakkelijk te maken en erg lekker is. Mooie witte asperges met plakjes voorgekookte aardappelen, cheddar , knoflook, eitjes en peterselieen diverse kruiderijen. Liever niet vegetarisch? Geserveerd met een stukje vlees of vis is natuurlijk ook prima en lekker :)
Ik maakte er onderstaande salade bij.

Knapperige-kleurige-zomersalade


 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
450 gram geschilde vastkokende aardappelen in dunne schijfjes gesneden
450 gram geschilde asperges in stukken gesneden
½ groentebouillonblokje met minder zout
3 el grof gesnipperde bladpeterselie
2 teen knoflook in stukjes gesneden
125 ml kookroom
3 eieren
zwarte peper naar smaak
paprikapoeder naar smaakzout naar smaak

100 ram grof geraspte cheddar
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp, ovenschotel, pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Start met de aardappelplakjes 10 minuten te koken in kokend water waarin het bouillonblokje is opgelost. Giet de aardappelschijfjes af en vang het kookvocht op.

Kook de asperges in het kookvocht van de aardappelen en voeg indien nodig meer water toe. Kook ze beetgaar 1n circa 5 minuten.

Kluts ondertussen de eieren met de room, peterselie, zout, peper paprikapoeder en de knoflook. Voeg de helft van de geraspte kaas toe , roer goed door en en voeg de aardappelblokjes toe.
Giet de asperges af ( kookvocht eventueel bewaren of invriezen voor soep) Voeg de asperges ook toe en roer alles goed door elkaar.

Breng de massa over in een ingevette ovenschaal en top af met de rest van de cheddar. Zet 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 10-05-2021

Grote stukken.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 10-05-2021

Beste Hans, de asperges is beetgaar gekookt en in hele stukken gedeeld en dat proef je zeker. Groetjes Lidy

hans3333 avatar
hans3333 10-05-2021

ik kan me niet voorstellen met alle andere ingredienten dat er nog iets van een asperge smaak te proeven is.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten