1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2021

Ingrediënten 2 personen


450 gram geschilde vastkokende aardappelen in dunne schijfjes gesneden
450 gram geschilde asperges in stukken gesneden
½ groentebouillonblokje met minder zout
3 el grof gesnipperde bladpeterselie
2 teen knoflook in stukjes gesneden
125 ml kookroom
3 eieren
zwarte peper naar smaak
paprikapoeder naar smaakzout naar smaak

100 ram grof geraspte cheddar


Verder heb je nodig


Rasp, ovenschotel, pan, snijplank en mes


Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar
Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar
Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar
Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar
Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar
Eenvoudige ovenschotel met witte asperges en cheddar

Een heerlijke vegetarische ovenschotel, die heel gemakkelijk te maken en erg lekker is. Mooie witte asperges met plakjes voorgekookte aardappelen, cheddar , knoflook, eitjes en peterselieen diverse kruiderijen. Liever niet vegetarisch? Geserveerd met een stukje vlees of vis is natuurlijk ook prima en lekker
Ik maakte er onderstaande salade bij.

Knapperige-kleurige-zomersalade


 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Start met de aardappelplakjes 10 minuten te koken in kokend water waarin het bouillonblokje is opgelost. Giet de aardappelschijfjes af en vang het kookvocht op.

Kook de asperges in het kookvocht van de aardappelen en voeg indien nodig meer water toe. Kook ze beetgaar 1n circa 5 minuten.

Kluts ondertussen de eieren met de room, peterselie, zout, peper paprikapoeder en de knoflook. Voeg de helft van de geraspte kaas toe , roer goed door en en voeg de aardappelblokjes toe.
Giet de asperges af ( kookvocht eventueel bewaren of invriezen voor soep) Voeg de asperges ook toe en roer alles goed door elkaar.

Breng de massa over in een ingevette ovenschaal en top af met de rest van de cheddar. Zet 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top