Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-05-2021
  • Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

    Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

    Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

  • Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

    Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

    Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

  • Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

    Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

    Couscous met zalm en zelf verbouwde spinazie

Vandaag ons eerste gerecht gemaakt met zelf verbouwde spinazie! Wanneer je zelf eten verbouwd, dan heeft het gerecht op je bord opeens veel meer waarde dan wanneer je het koopt in de supermarkt of bij de groenteboer. Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat je altijd en overal te eten hebt, maar daar gaat een heel proces aan vooraf, vooral wanneer je zelf eten verbouwd en geen gebruik maakt van gifstoffen die de grond uitputten. Er gaat veel meer zorg en liefde mee in het proces. This is what we're thankful for. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 200 gram spinazie
- Couscous (eigen gewenste hoeveelheid)
- 1 paprika
- 2 tomaten
- dille
- 1 theelepel kokosolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een pan om de couscous in te koken en een grote pan voor de paprika, tomaat en spinazie

Bereidingswijze

Ik werk graag met kokosolie, want olijfolie is niet geschikt voor verwarming en dit gebruik ik alleen over salades. Verwarm 1 theelepel kokosolie (of roomboter) in de pan en laat de spinazie slinken. Zet daarnaast een pan water op en kook de couscous naar aanwijzing op de verpakking. Wanneer de spinazie is geslonken, voeg dan de paprika en tomaat en dille toe en laat dit even staan op een laag pitje. Bak als laatst de zalm, in kokosolie/roomboter, 2 minuutjes op elke zijde.

Serveertip

Garneer de zalm met een strookje dille.

Eet in alle rust, zonder afleiding. Zo kan je lichaam zichzelf goed focussen op de opname van de voedingsstoffen en daarnaast geniet je meer van hetgeen je eet.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten