Geroosterde worteltjes met sinaasappel en tijm
- Belgisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-05-2021
Lekkere geroosterde wortelen uit de oven
Ingrediënten 4 personen
500 g bospenen (schoongeboend)30 g boter
sap van 1/2 sinaasappel + de gewassen schil die we met een dunschiller in lange repen snijden
4 takjes tijm
2 el honing
Benodigdheden
braadslede en aluminium papierBereidingswijze
- verwarm de oven op 180 ° C
-doe de bospenen, boter, sinaassap en sinaasreen met de tijm in een braadslee, waar de wortels in één laag in passen, dek af met een dubbele aluminiumfolie
-zet in de oven en rooster 20 '
-haal uit de oven en verwijder de folie
-sprenkel de honing over de wortelen en verhoog de hitte naar 210°C
-rooster nog 10 à 15 minuten, tot de randjes beginnen te karameliseren, controleer ze 1 of 2 keer
-leg de wortelen op een serveerschaal en garneer met wat extra tijm , zout en zwarte peper
Bron
elle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties