Geroosterde worteltjes met sinaasappel en tijm

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2021
  • Geroosterde worteltjes met sinaasappel en tijm

    Geroosterde worteltjes met sinaasappel en tijm

    Geroosterde worteltjes met sinaasappel en tijm

Lekkere geroosterde wortelen uit de oven 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g bospenen (schoongeboend)
30 g boter
sap van 1/2 sinaasappel + de gewassen schil die we met een dunschiller in lange repen snijden
4 takjes tijm
2 el honing

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadslede en aluminium papier

Bereidingswijze

- verwarm de oven op 180 ° C
-doe de bospenen, boter, sinaassap en sinaasreen met de tijm in een braadslee, waar de wortels in één laag in passen, dek af met een dubbele aluminiumfolie
-zet in de oven en rooster 20 '
-haal uit de oven en verwijder de folie
-sprenkel de honing over de wortelen en verhoog de hitte naar 210°C
-rooster nog 10 à 15 minuten, tot de randjes beginnen te karameliseren, controleer ze 1 of 2 keer
-leg de wortelen op een serveerschaal en garneer met wat extra tijm , zout en zwarte peper

Bron

elle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten