Daslookboter

  • Vegetarisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Daslookboter

    Daslookboter

    Daslookboter

  • Daslookboter

    Daslookboter

    Daslookboter

  • Daslookboter

    Daslookboter

    Daslookboter

  • Daslookboter

    Daslookboter

    Daslookboter

  • Daslookboter

    Daslookboter

    Daslookboter

  • Daslookboter

    Daslookboter

    Daslookboter

Een van mijn dingen die ik met de daslook, die ik tijdens een wandeling in het bos tegenkwam, heb gemaakt is deze daslookboter. Eenvoudig om te maken en het heeft eigenlijk niet meer nodig dan een beetje peper en zout. Voor nog meer frisheid kun je eventueel nog een klein beetje limoensap toevoegen maar eigenlijk is dat niet eens nodig. De daslook is van zichzelf al "fris" genoeg.
Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt en ingevroren. Ik heb daarvoor de boter op een stuk plastic folie gestort en tot een rol gemaakt. Dit laat je enkele uren in de koelkast opstijven. Daarna kun je er plakken van snijden die je dan in de diepvries bewaard.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 recipe.people
- 25 gram daslook
- 250 gram zachte roomboter
- zeezout en zwarte peper
- eventueel een beetje limoensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Was de daslook en droog de bladeren met keukenpapier of een schone theedoek.
- Snij de bladeren daslook in fijne reepjes en hak ze fijn.
- Doe de boter (op kamertemperatuur) met de daslook en eventueel een beetje limoensap en een kom en prak alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Stort de boter op een stuk plastic folie uit maak er een rol van.
- Leg de rol in de koelkast en laat het 3 uur opstijven. Snij de boter daarna in plakken
- TIP Je kunt de boter ook invriezen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten