1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Roedjak (Indonesisch kipgerecht)

Ajam Roedjak (Indonesisch kipgerecht)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2021

Ingrediënten 4 personen


50 gram kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal badjak
1 blikje tomaten puree
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel bruine suiker
2 theelepels laos (gember)
2 theelepels vetsin (soort maïzena)
2 theelepels djahè (gemalen, gedroogde gemberwortel)
kokosmelk



..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin de bereiding van dit streekrecept met het in stukken snijden van de kipfilet.
Verhit vervolgens wat olie in de wok en bak de kipstukjes op hoog vuur goed aan.
Snijd ondertussen de ui fijn en pers de teentjes knoflook.
Haal dan de kip uit de pan en fruit de ui in deze pan kort aan.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit kort pruttelen.
Voeg dan de knoflook, sambal badjak, ketjap manis, bruine suiker, laos, vetsin en djahe toe.
Laat dit geheel even pruttelen zodat een licht gebonden saus ontstaat.
Als de saus te dik wordt kun je deze aanlengen met wat water.
Schep vervolgens de stukjes kip door deze saus.
Schenk als laatste een scheutje kokosmelk erbij.
Serveer rijst en bijvoorbeeld atjar tjampoer bij dit Oosterse streekgerecht.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Janine58


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Janine58
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top