Hollandse maaltijdsalade met makreel
- Wereld, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
In 15 minuutjes klaar, met heerlijk veel ingredienten. Smaakt prima op een warme zomerdag.
Bereidingswijze
Halveer de krieltjes.
Kook ze in water met zout in 8 min. gaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard.
Pel ze en snijd in parten.
Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes.
Klop de dijonnaise glad met het water en peper.
Snijd de bosui in schuine ringetjes.
Verdeel de botersla over de borden.
Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla.
Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.
Bron
AH
Serveertip
Vervang voor de variatie de makreel door in blokjes gesneden Friese nagelkaas en de bosui door Amsterdamse uitjes.