Hollandse maaltijdsalade met makreel

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2021
  • Hollandse maaltijdsalade met makreel

    Hollandse maaltijdsalade met makreel

    Hollandse maaltijdsalade met makreel

In 15 minuutjes klaar, met heerlijk veel ingredienten. Smaakt prima op een warme zomerdag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g krieltjes
4 middelgrote eieren
250 g verse gerookte makreelfilet
3 el dijonnaise
1 el kraanwater
1 bosui
200 g botersla
150 g Hollandse rauwkost
1 bakje tuinkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de krieltjes.
Kook ze in water met zout in 8 min. gaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard.
Pel ze en snijd in parten.

Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes.
Klop de dijonnaise glad met het water en peper.
Snijd de bosui in schuine ringetjes.

Verdeel de botersla over de borden.
Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla.
Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.






Bron

AH

Serveertip

Vervang voor de variatie de makreel door in blokjes gesneden Friese nagelkaas en de bosui door Amsterdamse uitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten