Bumbu rendang Padang

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2021
  • Bumbu rendang Padang

    Bumbu rendang Padang

    Bumbu rendang Padang

De basis voor rendang, Sumatraans gekaramelliseerd rundvlees, in een bumbu: een pasta van verschillende specerijen en andere smaakmakers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1½ el

korianderzaad

checkbox
5

kemirinoten

checkbox
15

chilipeper

checkbox
5

rawitt pepers rood & groen

checkbox
6

sjalotten

checkbox
10 tenen

knoflook

checkbox
40 g

verse gemberwortel

checkbox
50 g

verse laoswortel (galangal)

checkbox
10 g

verse kurkuma (geelwortel)

checkbox
1 snufje

zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel

Bereidingswijze

1
Rooster eerst het korianderzaad of specerijenmengsel in een droge koekenpan en wrijf fijn in een komvormige vijzel. Of gebruik een specerijenmolentje. Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan. Verwijder de pitjes van de chilipeper en snijd samen met de cabe rawits fijn. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Voeg dit samen met de overige ingrediënten in stappen toe aan een grote platte vijzel en wrijf tot een pasta.

2
Je kunt alles ook in een blender fijnmalen, eventueel met 2 eetlepels kokos- of zonnebloemolie (per 4 personen).

Bron

A/H

Serveertip

Het fijnmalen van de specerijen, pepers en andere smaakmakers voor de bumbu van rendang doe je in een platte vijzel. Met een hakmolentje of keukenmachine kan het ook, maar met een vijzel behoud je veel meer textuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten