Roti kip massala

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Roti kip massala

    Roti kip massala

    Roti kip massala

Kerrie kip met aardappelen en boontjes

Dit is heerlijk met roti en ook met witte rijst. Vergeet niet de ventilatie aan te zetten, of nog beter met lekker weer de deur of het raam open te laten anders ruikt je huis twee dagen naar kip in massala. Want dat is wat je voor dit kerrie gerecht gebruikt. Massala. Een kruidenmix met koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella-zaad, fenegriek en peper. Koop liefst de Surinaamse massala. Bij de toko zijn verschillende merken te koop. Sommige Haagse meisjes hebben geluk dat ze van de moeder van een Hindoestaanse vriendin af en toe een zakje huisgemaakte, met liefde geroosterde massala kruiden krijgen!
Kijk voor meer recepten ook bij Insta of Facebook: Haagsemeisjeskoken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people


Wat heb je nodig?

2 uien

4 teentjes knoflook

1 halve madam jeanette peper

600 gram kippenbout of kippendijen

2,5 el surinaamse massala

1 el komijn

500 gram sperciebonen of kouseband (in stukjes)

200 gram geschilde aardappels in grove stukken

4 eieren

Aan de slag!

De Haagsemeisjeskoken😊
Boodschappen bestellen

BereidingswijzeVerhit een scheutje (zonnebloem)olie in een pan. Snipper de ui, knoflook en de madam jeanette en fruit deze een paar minuutjes. Voeg nu ook de massala en komijn toe en bak het geheel even aan tot het lekker begint te geuren. Zorg dat het niet aan gaat branden. De kip intussen met peper, zout en knoflookpoeder inwrijven. En dan toevoegen aan het mengsel. Goed blijven omscheppen. En kip bijna gaar laten sudderen.

Snijd ondertussen de aardappels en groente in hapklare stukjes en voeg dit toe aan de kip. Voeg nu ook ongeveer 200 tot 250 ml water toe en stoof alles 20 minuten met deksel.

Kook ondertussen de eieren in ongeveer 7 minuten. Pel ze en dep ze droog met keukenpapier. Frituur ze in een laagje olie. Een beetje omrollen zodat ze gelijkmatig in 3 minuten een mooi laagje krijgen. Verwijder vervolgens het deksel van het kip aardappel en groente mengsel en voeg de gefrituurde eieren de laatste 5 minuten toe terwijl de saus inkookt tot een mooie dikte.


Lekkûhr!
De Haagsemeisjeskoken😊

Serveertip

Klaar om je kip kerrie aardappels met een dampende roti of witte rijst te eten!
Eet smakeli

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

haagsemeisjes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten