Roti kip massala
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Kerrie kip met aardappelen en boontjes
Dit is heerlijk met roti en ook met witte rijst. Vergeet niet de ventilatie aan te zetten, of nog beter met lekker weer de deur of het raam open te laten anders ruikt je huis twee dagen naar kip in massala. Want dat is wat je voor dit kerrie gerecht gebruikt. Massala. Een kruidenmix met koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella-zaad, fenegriek en peper. Koop liefst de Surinaamse massala. Bij de toko zijn verschillende merken te koop. Sommige Haagse meisjes hebben geluk dat ze van de moeder van een Hindoestaanse vriendin af en toe een zakje huisgemaakte, met liefde geroosterde massala kruiden krijgen!
Kijk voor meer recepten ook bij Insta of Facebook: Haagsemeisjeskoken
Ingrediënten 4 recipe.people
Wat heb je nodig?
2 uien
4 teentjes knoflook
1 halve madam jeanette peper
600 gram kippenbout of kippendijen
2,5 el surinaamse massala
1 el komijn
500 gram sperciebonen of kouseband (in stukjes)
200 gram geschilde aardappels in grove stukken
4 eieren
Aan de slag!
De Haagsemeisjeskoken😊
Bereidingswijze
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een pan. Snipper de ui, knoflook en de madam jeanette en fruit deze een paar minuutjes. Voeg nu ook de massala en komijn toe en bak het geheel even aan tot het lekker begint te geuren. Zorg dat het niet aan gaat branden. De kip intussen met peper, zout en knoflookpoeder inwrijven. En dan toevoegen aan het mengsel. Goed blijven omscheppen. En kip bijna gaar laten sudderen.
Snijd ondertussen de aardappels en groente in hapklare stukjes en voeg dit toe aan de kip. Voeg nu ook ongeveer 200 tot 250 ml water toe en stoof alles 20 minuten met deksel.
Kook ondertussen de eieren in ongeveer 7 minuten. Pel ze en dep ze droog met keukenpapier. Frituur ze in een laagje olie. Een beetje omrollen zodat ze gelijkmatig in 3 minuten een mooi laagje krijgen. Verwijder vervolgens het deksel van het kip aardappel en groente mengsel en voeg de gefrituurde eieren de laatste 5 minuten toe terwijl de saus inkookt tot een mooie dikte.
Lekkûhr!
De Haagsemeisjeskoken😊
Serveertip
Klaar om je kip kerrie aardappels met een dampende roti of witte rijst te eten!
Eet smakeli