Makreel rillettes

  • Frans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2021
  • Makreel rillettes

    Makreel rillettes

    Makreel rillettes

Net als onze gehaktbal staan er ook voor dit receptje wel honderden variaties op het grote interweb.
dit is een supersnel heerlijk smeersel , dag van te voren te maken evt. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr. gerookte makreel fillets
2 eetlepel kappertjes
1 zure augurk, in kleine blokjes gesneden
1 fijngesneden klein sjalotje
het sap van een halve citroen
1 theelepel scherpe mosterd of paar druppels tabasco
3 eetlepels mayonaise of creme fraiche
zout en peper

1 donker stokbrood
beetje olijfolie met evt. wat gedroogde prvinciale kruiden erdoor gemengd.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote mengkom
vorken en spatel
hakmes
oven/grill .

Bereidingswijze

meng al dan niet wat kruiden door de olijfolie , snijdt het stokbrood in niet al te dikke plakken , besprenkel met wat olie en gril even kort tot ligt krokant. laat afkoelen.
trek met 2 vorken de makreel uit elkaar , het moet goed fijn .
neem 1 tl kappertjes en hak die fijn , denk om je vingers want die krengen zijn natuurlijk heel klein :)
doe nu alles in een kom behalve het citroensap , zout en peper, en de laatste kappertjes.
meng goed door
voeg nu de rest toe , decorreer met de kappertjes , z&p naar smaak

Bron

blijebietjes

Serveertip

nogmaals er zijn heel veel variaties mogelijk , vervang de makreel bv door gerookte forrel , zalm etc.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten