Oeufs en cocotte met zalm

  • Frans, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2021
  • Oeufs en cocotte met zalm

    Oeufs en cocotte met zalm

    Oeufs en cocotte met zalm

Eieren uit de oven, maar dan op z'n Frans! Vandaag maken we oeufs en cocotte met zalm......Serveer ze eens als ontbijt op moederdag !  Makkelijk, snel en lekker .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 g ongezouten roomboter
7½ g verse dille
10 g verse bieslook
125 g warmgerookte zalmfilet
1 (AH Biologisch afbak robuust) stokbrood volkoren
125 g crème fraîche
4 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)

braadslee (20 x 30 cm)

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Vet de ramequins of schaaltjes royaal in met de boter.
-Snijd de dille en bieslook fijn.
-Verdeel de zalm in stukjes.
-Snijd het stokbrood in 12 schuine plakken.

-Verdeel achtereenvolgens de crème fraîche, ⅔ van de kruiden en de zalm over de ramequins of schaaltjes. Maak een kuiltje in het midden en breek boven elk kuiltje een ei.

-Zet de ramequins of schaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee tot ⅔ van de rand van de ramequins met heet water en zet op het rooster van de oven.
-Verdeel de plakken stokbrood rondom de braadslee. Bak de oeufs en cocotte en het brood ca. 10 min. in het midden van de oven tot het eiwit gestold, maar het eigeel nog zacht is. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de kruiden, peper en zout en serveer direct.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten