1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Zalm
  5. Oeufs en cocotte met zalm

Oeufs en cocotte met zalm

  • Frans, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2021

Ingrediënten 4 personen


25 g ongezouten roomboter
7½ g verse dille
10 g verse bieslook
125 g warmgerookte zalmfilet
1 (AH Biologisch afbak robuust) stokbrood volkoren
125 g crème fraîche
4 eieren


Verder heb je nodig


Ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)

braadslee (20 x 30 cm)


Oeufs en cocotte met zalm
Oeufs en cocotte met zalm

Eieren uit de oven, maar dan op z'n Frans! Vandaag maken we oeufs en cocotte met zalm......Serveer ze eens als ontbijt op moederdag !  Makkelijk, snel en lekker .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Vet de ramequins of schaaltjes royaal in met de boter.
-Snijd de dille en bieslook fijn.
-Verdeel de zalm in stukjes.
-Snijd het stokbrood in 12 schuine plakken.

-Verdeel achtereenvolgens de crème fraîche, " van de kruiden en de zalm over de ramequins of schaaltjes. Maak een kuiltje in het midden en breek boven elk kuiltje een ei.

-Zet de ramequins of schaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee tot " van de rand van de ramequins met heet water en zet op het rooster van de oven.
-Verdeel de plakken stokbrood rondom de braadslee. Bak de oeufs en cocotte en het brood ca. 10 min. in het midden van de oven tot het eiwit gestold, maar het eigeel nog zacht is. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de kruiden, peper en zout en serveer direct.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top