Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

  • Fusion, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

  • Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

  • Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

  • Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

  • Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

  • Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

  • Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

    Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

Veel voorbeelden van Fusion zie je in de Indische keuken. Dat is ook niet vreemd met een koloniaal verleden. Niet alleen in Nederland vinden we veel gerechten met een Indische oorsprong, ook andersom is dat zo. Toen ik op Java was kwam ik regelmatig de invloeden van de Nederlandse keuken tegen en zelfs in de taal kom je "Nederlandse" woorden tegen.
Spitskool en kerrie vind ik sowieso een heerlijke combinatie en dat gebruik ik samen wel vaker in gerechten. Niet gek dus om er ook een keertje een stamppot mee te proberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo (kruimige) aardappelen
- ½ spitskool
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 2 el ketjap manis
- pezo
- melk
- boter
- 1 el mosterd
- optioneel: gebakken uitjes om mee te serveren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Aardappels schillen en gaar koken (20 minuten).
- Spekjes bakken, en fijngesneden ui en knoflook meefruiten.
- Fijngesneden kool erbij en samen roerbakken. Peper, zout, kerrie en ketjap toevoegen.
- Puree maken van de aardappelen, voeg melk, boter en mosterd toe.
- Schep het koolmengsel erdoor en maak eventueel nog verder op smaak.
- Optioneel: strooi er een beetje gebakken uitjes overheen, het ziet er niet alleen leuk uit maar heeft tevens ook een knapperige bite.

Serveertip

Lekker met een gehaktbal, saucijs of een stuk verse worst. Ook heerlijk met een sateetje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten