currywurstsaus

  • Duits, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • currywurstsaus

    Currywurstsaus

    Currywurstsaus

1 van me favo snacks nog steeds maar behalve met de kermis of af en toe op een braderie verkoopt niemand dat.
deze saus is iets anders namelijk geen ketchup , wel meer kruiden en je kunt het zo scherp maken als je wil, het is een kindvriendelijke versie.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr tomato fritto
1 grote sjalot klein gesnipperd
30 gr. tomaten puree
2 el. bruine suiker
75 ml. sinaasappelsap
1/2e spaanse peper zonder zaadjes ( halve met wordt medium , hele met voor de diehards )
3 tl. zoet paprika poeder
2 tl. currypoeder plus extra voor over je worst
1 kaneelstokje
2 el. zonnenbloemolie
z&p naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
diepe hapjes pan.
mes
lepel

Bereidingswijze

maak de peper schoon en snipper de sjalot.
verwam de olie en bak tot sjalot glazig is op medium.
voeg tomatenpuree toe en bak kort even mee samen met het parika en curry poede, blus af met het sinaasappelsap .tomatofrito toevoegen samen met het kaneel stokje , roer alles goed door , schraap ook alles wat evt op de bodem vastzit , en zet op pruttelstand zeer zacht voor 15 a 20 minuten.

Bron

emmikochteinfach

Serveertip

Dit eet je natuurlijk met worst alleen een echte curryworst is hier niet te krijgen , das namelijk 70% varkens 20% rund en 10% panneer samen met kruiden, kies je favo worst.
probeer eens de saus met gewokte kipblokjes , hotdogs of gebruik het als marinade voor spareribs of karbonade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten