1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. currywurstsaus

currywurstsaus

  • Duits, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021

Ingrediënten 6 personen


500 gr tomato fritto
1 grote sjalot klein gesnipperd
30 gr. tomaten puree
2 el. bruine suiker
75 ml. sinaasappelsap
1/2e spaanse peper zonder zaadjes ( halve met wordt medium , hele met voor de diehards )
3 tl. zoet paprika poeder
2 tl. currypoeder plus extra voor over je worst
1 kaneelstokje
2 el. zonnenbloemolie
z&p naar smaak


Verder heb je nodig


Diepe hapjes pan.
mes
lepel


currywurstsaus
currywurstsaus

1 van me favo snacks nog steeds maar behalve met de kermis of af en toe op een braderie verkoopt niemand dat.
deze saus is iets anders namelijk geen ketchup , wel meer kruiden en je kunt het zo scherp maken als je wil, het is een kindvriendelijke versie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de peper schoon en snipper de sjalot.
verwam de olie en bak tot sjalot glazig is op medium.
voeg tomatenpuree toe en bak kort even mee samen met het parika en curry poede, blus af met het sinaasappelsap .tomatofrito toevoegen samen met het kaneel stokje , roer alles goed door , schraap ook alles wat evt op de bodem vastzit , en zet op pruttelstand zeer zacht voor 15 a 20 minuten.

Serveertip

Dit eet je natuurlijk met worst alleen een echte curryworst is hier niet te krijgen , das namelijk 70% varkens 20% rund en 10% panneer samen met kruiden, kies je favo worst.
probeer eens de saus met gewokte kipblokjes , hotdogs of gebruik het als marinade voor spareribs of karbonade.

Bron

Emmikochteinfach



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top