VISPANNETJE MET ASPERGES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • VISPANNETJE MET ASPERGES

    VISPANNETJE MET ASPERGES

    VISPANNETJE MET ASPERGES

Een heerlijk origineel en licht vispannetje met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, linguine of gewoon zo.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g zalmfilet, in blokjes
200 g wijtingfilets, in reepjes
100 g grijze garnalen, gepeld
250 witte asperges
250 groene asperges
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
2 el maïszetmeel
200 ml lichte room
1 glas witte wijn
olijfolie
2 el dille, gehakt
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de witte asperges, spoel de groene asperges. Snij het houterige stukje onderaan weg. Snij de asperges in stukken. Kook de witte aspergestengels 10 minuten in gezouten water, de witte aspergepunten 5 minuten. Kook de groene aspergestengels 5 minuten in gezouten water, de groene aspergepunten 3 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
-Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de knoflook bij. Laat kort meebakken. Voeg er de witte en groene aspergestengels aan toe. Blus met de wijn en laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
-Schenk er de room bij. Breng tot tegen de kook aan.
-Leg er de gekruide zalmblokjes bij. Laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan.
-Leg er de wijtingreepjes bij. Laat nog 2 minuten sudderen. Bind eventueel met maïszetmeel.
-Doe er de aspergepunten en de garnalen bij. Kruid eventueel bij met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
-Werk af met gesnipperde dille.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten