1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. VISPANNETJE MET ASPERGES

VISPANNETJE MET ASPERGES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021

Ingrediënten 4 personen


200 g zalmfilet, in blokjes
200 g wijtingfilets, in reepjes
100 g grijze garnalen, gepeld
250 witte asperges
250 groene asperges
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
2 el maïszetmeel
200 ml lichte room
1 glas witte wijn
olijfolie
2 el dille, gehakt
peper en zout



VISPANNETJE MET ASPERGES
VISPANNETJE MET ASPERGES

Een heerlijk origineel en licht vispannetje met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, linguine of gewoon zo.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de witte asperges, spoel de groene asperges. Snij het houterige stukje onderaan weg. Snij de asperges in stukken. Kook de witte aspergestengels 10 minuten in gezouten water, de witte aspergepunten 5 minuten. Kook de groene aspergestengels 5 minuten in gezouten water, de groene aspergepunten 3 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
-Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de knoflook bij. Laat kort meebakken. Voeg er de witte en groene aspergestengels aan toe. Blus met de wijn en laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
-Schenk er de room bij. Breng tot tegen de kook aan.
-Leg er de gekruide zalmblokjes bij. Laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan.
-Leg er de wijtingreepjes bij. Laat nog 2 minuten sudderen. Bind eventueel met maïszetmeel.
-Doe er de aspergepunten en de garnalen bij. Kruid eventueel bij met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
-Werk af met gesnipperde dille.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top