ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

  • Belgisch, Amuse
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

    ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

    ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

Deze zalmtartaar en garnalenmousse vormen samen een feestelijke combinatie, perfect om samen in een glaasje of verrine koud te serveren, als voorgerechtje of als amuse. Dit recept is voor 10 glaasjes 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
00 g zalm
200 g grijze garnalen
5 kl viseitjes
¼ citroen, geperst
1 kl tomatenpuree
1 blaadje gelatine
150 ml room
100 g mascarpone
1 el arachideolie
1 el peterselie, fijngehakt
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Week het gelatineblaadje in koud water.
-Breng 50 milliliter room aan de kook. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de room.
-Meng de gelatineroom met de garnalen, de mascarpone en de tomatenpuree in een mengbeker. Pureer tot een glad mengsel.
-Klop de rest van de room half op. Roer dit ook onder de garnalenpuree.

-Verdeel de mousse over de potjes en laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.

-Hak de zalm tot een fijne tartaar. Kruid bij met peper en zout. Meng het citroensap, de arachideolie en de peterselie onder de tartaar.

-Haal de potjes met de garnalenmousse uit de koelkast en schep hier de tartaar over. Werk af met de viseitjes en serveer koud.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten