1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Belgische keuken
  5. ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

  • Belgisch, Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021

Ingrediënten 10 personen


00 g zalm
200 g grijze garnalen
5 kl viseitjes
¼ citroen, geperst
1 kl tomatenpuree
1 blaadje gelatine
150 ml room
100 g mascarpone
1 el arachideolie
1 el peterselie, fijngehakt
peper en zout



ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE
ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

Deze zalmtartaar en garnalenmousse vormen samen een feestelijke combinatie, perfect om samen in een glaasje of verrine koud te serveren, als voorgerechtje of als amuse. Dit recept is voor 10 glaasjes 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Week het gelatineblaadje in koud water.
-Breng 50 milliliter room aan de kook. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de room.
-Meng de gelatineroom met de garnalen, de mascarpone en de tomatenpuree in een mengbeker. Pureer tot een glad mengsel.
-Klop de rest van de room half op. Roer dit ook onder de garnalenpuree.

-Verdeel de mousse over de potjes en laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.

-Hak de zalm tot een fijne tartaar. Kruid bij met peper en zout. Meng het citroensap, de arachideolie en de peterselie onder de tartaar.

-Haal de potjes met de garnalenmousse uit de koelkast en schep hier de tartaar over. Werk af met de viseitjes en serveer koud.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top