KABELJAUW IN SPAANSE TOMATENBOUILLON

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • KABELJAUW IN SPAANSE TOMATENBOUILLON

    KABELJAUW IN SPAANSE TOMATENBOUILLON

    KABELJAUW IN SPAANSE TOMATENBOUILLON

Een heerlijk zomers Spaans gerecht, deze tomatenbouillon met rijst en een sappig stukje kabeljauwfilet. Heerlijk fris en ook pittig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g kabeljauwfilets, in 4 stukken
80 g rijst
4 vleestomaten, fijngehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
40 g amandelen, fijngehakt
250 ml kippenbouillon
80 ml witte wijn
1 el limoensap
1 el olijfolie
1 takje tijm
3 el peterselie, fijngehakt
½ kl paprikapoeder
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
-Kruid ondertussen de kabeljauw met peper, zout en het paprikapoeder. Bak de visfilets aan in de olijfolie. Draai ze na 3 minuten van kant.
-Verlaag het vuur en voeg er de sjalot en knoflook aan toe. Roer af en toe om.
-Doe er na 4 minuten de tomatenblokjes, kippenbouillon, wijn en tijm bij. Breng aan de kook en laat 6 minuten koken.
-Voeg éénderde van de peterselie en het limoensap toe en roer om.
-Vis het takje tijm uit de bouillon.
-Roer de gekookte rijst, de rest van de peterselie en de amandelen erdoor. Verdeel over 4 borden en leg op elk bord een stuk vis.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten