KABELJAUW IN SPAANSE TOMATENBOUILLON
- Spaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-05-2021
Een heerlijk zomers Spaans gerecht, deze tomatenbouillon met rijst en een sappig stukje kabeljauwfilet. Heerlijk fris en ook pittig!
Ingrediënten 4 personen
700 g kabeljauwfilets, in 4 stukken80 g rijst
4 vleestomaten, fijngehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
40 g amandelen, fijngehakt
250 ml kippenbouillon
80 ml witte wijn
1 el limoensap
1 el olijfolie
1 takje tijm
3 el peterselie, fijngehakt
½ kl paprikapoeder
peper en zout
Bereidingswijze
-Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
-Kruid ondertussen de kabeljauw met peper, zout en het paprikapoeder. Bak de visfilets aan in de olijfolie. Draai ze na 3 minuten van kant.
-Verlaag het vuur en voeg er de sjalot en knoflook aan toe. Roer af en toe om.
-Doe er na 4 minuten de tomatenblokjes, kippenbouillon, wijn en tijm bij. Breng aan de kook en laat 6 minuten koken.
-Voeg éénderde van de peterselie en het limoensap toe en roer om.
-Vis het takje tijm uit de bouillon.
-Roer de gekookte rijst, de rest van de peterselie en de amandelen erdoor. Verdeel over 4 borden en leg op elk bord een stuk vis.
Bron
15gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties