Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

    Tempeh manis (van de Balinese kookles)

Een zeer smakelijk vegetarisch gerecht wat zeker niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Dit was ook een van de gerechten die ik op de Balinese kookles heb leren maken. Er zitten weinig tot geen moeilijke ingrediënten in en gelukkig hebben we in Nederland overal toko's waar  we makkelijk Indonesische ingrediënten kunnen kopen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 400 gram tempeh
- 1 of 2 rode peper2 (met of zonder zaadjes)
- 5 el ketjap manis
- 4 sjalotten
- 1 of 2 lenteuitjes
- 5 limoenblaadjes (kaffir lime leaves)
- plantaardige olie
- pezo
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij de tempeh in reepjes en verhit de olie in een pan en frituur de reepjes tot goudbruin. Schep ze uit de pan laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.
- Snij de rode peper fijn en verwijder eventueel de pitjes. Hak de knoflook fijn en snij de sjalotten en de lente ui fijn.
- Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de peper, knoflook, sjalot en lente ui tot lichtbruin.
- Voeg de gefrituurde tempeh toe, schep alles door elkaar en voeg de ketjap en de limoenblaadjes toe. Roer goed door elkaar.
- Serveer het warm als bijgerecht.

Bron

Jambangan Bali Cooking Class

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten