1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Tempeh manis (van de Balinese kookles)

Tempeh manis (van de Balinese kookles)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2021

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram tempeh
- 1 of 2 rode peper2 (met of zonder zaadjes)
- 5 el ketjap manis
- 4 sjalotten
- 1 of 2 lenteuitjes
- 5 limoenblaadjes (kaffir lime leaves)
- plantaardige olie
- pezo



Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Tempeh manis (van de Balinese kookles)

Een zeer smakelijk vegetarisch gerecht wat zeker niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Dit was ook een van de gerechten die ik op de Balinese kookles heb leren maken. Er zitten weinig tot geen moeilijke ingrediënten in en gelukkig hebben we in Nederland overal toko's waar  we makkelijk Indonesische ingrediënten kunnen kopen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij de tempeh in reepjes en verhit de olie in een pan en frituur de reepjes tot goudbruin. Schep ze uit de pan laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.
- Snij de rode peper fijn en verwijder eventueel de pitjes. Hak de knoflook fijn en snij de sjalotten en de lente ui fijn.
- Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de peper, knoflook, sjalot en lente ui tot lichtbruin.
- Voeg de gefrituurde tempeh toe, schep alles door elkaar en voeg de ketjap en de limoenblaadjes toe. Roer goed door elkaar.
- Serveer het warm als bijgerecht.

Bron

Jambangan Bali Cooking Class



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top