1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Zalm
  6. COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.

COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2021

Ingrediënten 2 personen


500 gram witte ongeschilde asperges
1 middelgrote ui geschild in dunne reepjes
snufje suiker
klontje roomboter
kant en klaar pizza deeg
75 gram warm gerookte zalm in snippers
75 gram gerookte gekookte ham in reepjes
beetje olie om in te vetten
milde kiemgroente ( optie) alfalfa, broccoli en rode kool.)


Verder heb je nodig


Pizzaplaat, wok, en mes, dunschiller, steelpan, garde


COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.

Na 7 minuten wokken

Na 7 minuten wokken
COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.

   Gerookte zalm en zeker de warm gerookte zalm is een voortreffelijk maatje van witte asperges, evenals de gekookte gerookte ham. Aangezien ik niet kon kiezen heb ik er zó deze combi-pizza op bedacht. Fusion gerecht , want behalve het pizzadeeg kan ik niet veel Italiaans in het gerecht ontdekken. En mocht je geen zin hebben om zelf de saus te maken , kun je nog altijd een zakje van Mevrouw Maggi inschakelen.....

Van-schillen-en-kontjes-naar-bouillon-naar-aspergesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Start met het maken van de bouillon. Schil de asperges , snij 1 cm van de onderkanten af en kook de schillen en kontjes circa 20 minuten( langer mag ook) in 1 liter water waarin het halve bouillonblokje is opgelost. Laat nog 10 minuten met het deksel op de pan staan. Giet alles in een zeef en vang het kookvocht op. Druk alles nog even door de zeef, zodat je alle vocht uit de schillen en kontjes krijgt voor nog meer smaak. Deze schillen en kontjes hebben hun klus geklaard en mogen naar de g.f.t bak .




Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde en laat de bloem even garen. Voeg dan in porties aspergebouillon toe en roer totdat je een mooie iets dikkere gladde saus hebt. Roer er tot slot de peterselie en de room door. Proef en breng extra op smaak met een snufje zout en witte peper.

Verwerk het pizzadeeg volgens de beschrijving op de verpakking en beleg er je pizzaplaat mee.

DE TOPPING

Snij de geschilde asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Smelt een klein beetje boter in de wok. Voeg een snufje suiker toe en roerbak de asperges op hoog vuur alsmaar omscheppend 7 minuten. Voeg dan de ui toe en roerbak deze nog 3 minuten mee.

Verdeel de aspergesaus over het pizzadeeg en verdeel er vervolgens de topping over.
Kies voor ham, of zalm of voor allebeien verdeel deze ook over de pizza.
Wrijf de randjes van de pizza met een beetje olie in.

Zet de pizza 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Werk eventueel af met kiemgroente naar keuze of gesnipperde bladpeterselie.

Serveertip

Bouillon over? Vries lekker in voor een volgende keer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top