Stamppot met Raapsteeltjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-05-2021
Een lekker knapperig stamppotje.
Ingrediënten 2 personen
1 kilo aardappelen1 & 1/2 eetlepel crème fraîche
beetje melk
nootmuskaat
peper & zout
3 a 4 bosjes raapsteeltjes
1 & 1/2 ons beenham (of spekblokjes)
1 sjalotje
Bereidingswijze
Schil en kook de aardappelen.
Snijd van de bosjes raapstelen de worteltjes ruim af en snijd van de rest stukken van 3 cm.
Was de raapsteeltjes goed en verwijder de lelijke blaadjes en de eventueel achtergebleven worteltjes.
Laat de groente goed uitlekken.
Snipper het sjalotje en snijd de ham in reepjes.
Maak van de gekookte aardappelen een smeuiige puree met de cream fraiche, peper, zout, nootmuskaat en wat melk.
Houd de puree warm.
Fruit het sjalotje en verwarm de ham of spekreepjes.
Voeg de raapsteeltjes toe aan de aardappelpuree en warm het goed door tot de groente iets slinkt.
Schep er de sjalotjes en ham door en maak op smaak met peper en zout.
Tip:
Gebruik je spekblokjes.....
Laat ze dan eerst even uitbakken in de koekenpan.
Je kunt eventueel de spekblokjes laten uitdruipen op keukenpapier.
ik doe dat niet want ik vind de smaak lekker en de stamppot word iets smeuïger.
Je kunt ook een beetje azijn erover druppelen
Ook lekker met een speklapje.
Bron
Kook ze
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties